Hjem > Nyheter > Bransjenyheter

Sammenligning av single-mode fiber og multi-mode fiber.

2022-04-07

I dagens nettverkskonstruksjon har optisk fiber blitt mye brukt på grunn av sin høye hastighet og raske hastighet. Blant dem er enkeltmodusfiber og multimodusfiber de vanligste.

1.Sammenligning av grunnleggende struktur av single-mode fiber og multi-mode fiber
Den grunnleggende strukturen til optisk fiber er vanligvis sammensatt av ytre kappe, kledning, kjerne og lyskilde. Enkeltmodusfiber og multimodusfiber har følgende forskjeller:

2. Fargeforskjell på ytre kappe
I praktiske applikasjoner kan fargen på den ytre kappen til fiberen brukes for raskt å skille enkeltmodusfiber fra multimodusfiber. I henhold til TIA-598C-standarddefinisjonen bruker enkeltmodusfibre OS1 og OS2 gule ytre kappe, multimodusfibre OM1 og OM2 bruker oransje ytre kappe, og OM3 og OM4 bruker aquablå ytre kappe (for ikke-militær bruk).

3. Kjernediameterforskjell
Det er en betydelig forskjell i kjernediameter mellom multi-mode fiber og single-mode fiber. Kjernediameteren til flermodusfiber er vanligvis 50 eller 62,5 µm, og kjernediameteren til enkeltmodusfiber er 9 µm. I lys av denne forskjellen kan en enkeltmodusfiber bare overføre optiske signaler med en bølgelengde på 1310nm eller 1550nm på en smal kjernediameter, men fordelen med den lille kjernen er at det optiske signalet forplanter seg i en rett linje i enkelt- modus fiber. Refraksjon oppstår, spredningen er liten, og båndbredden er høy; multimodusfiberen har en bred kjerne, som kan overføre flere moduser ved en gitt driftsbølgelengde, men på samme tid, fordi multimodusfiberen overfører hundrevis av moduser, er hver modus. Forplantningskonstanten til fiberen er forskjellig fra gruppehastigheten, så at båndbredden til fiberen er smal, spredningen stor, og tapet er stort.

4. Forskjell i lyskilde
Lyskilden har vanligvis to typer laserlyskilder og LED-lyskilder. Enkeltmodusfiber bruker laserlyskilde, og multimodusfiber bruker LED-lyskilde.

5.Sammenligning av overføringsavstand mellom single-mode fiber og multi-mode fiber
Som vi alle vet, er single-mode fiber egnet for langdistanseoverføring, og multi-mode fiber er egnet for kort dis.tance overføring. Følgende tabell viser de spesifikke overføringsavstandene til forskjellige typer single-multimode fibre.

Kostnadsforskjellen mellom et flermodusfibersystem og et enkeltmodusfibersystem er lik, og byggekostnaden for et flermodusfibersystem er lavere enn for et enkeltmodusfibersystem. Ta FS-løsningen som eksempel. Kostnaden for et multi-modus overføringssystem (multi-modus optiske moduler og jumpere) varierer fra 3 300 yuan til 5 300 yuan, mens et enkelt-modus overføringssystem (single-mode optiske moduler og jumpere) Kostnaden er vanligvis mer enn 6 700 yuan , og prisforskjellen er mer enn 1000 yuan.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept